Lessen bij Luk Hop Moon Martial Cub

Kung Fu lessen:
Iedereen die kennis wil maken met deze mooie krijgskunst is van harte welkom. Jong, oud, mannen, vrouwen en kinderen. Kung fu is zeer geschikt voor het verbeteren van de motoriek, versterken van concentratie, uithoudingsvermogen, lenigheid, souplesse, weerbaarheid, zelfvertrouwen, kracht, balans en evenwicht. Kung fu maakt de mens beter door het lichaam en de geest te verenigen. De lessen staan in het teken van stijlen, trap en stoottechnieken, het gebruik van wapens, fysieke uithoudingsvermogen en spierversterking. Binnen Kung fu draait het niet om agressie en hoe je dit kunt uitbuiten maar het draait om het beheersen van allerlei emoties en dus ook agressie. Ook wordt geleerd hoe men zichzelf weerbaar kan maken als wel sprake is van situaties waarin men zichzelf moet verdedigen. 
 
Tai Chi lessen:
Tai Chi is gericht op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit. Het is geschikt voor iedereen ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Op het eerste gezicht lijkt Tai Chi op langzame gymnastiek maar het is veel meer dan dat. Tai Chi heeft een belangrijke werking op lichaam en geest. De oefeningen zijn meer gericht op éénwording van lichaam en geest en wordt daarom ook een bewegingskunst genoemd. 

Wushu lessen:
Voor wie de minder 'traditionele' Kung Fu wil leren, is Wushu zeer geschikt. Het is meer een wedstrijdgerichte stijl. Wushu is een overkoepelende term voor voor Chinese krijgskunsten. Diverse disciplines worden getraind. Hand en traptechnieken, souplesse, spierkracht en lenigheid bijvoorbeeld. Binnen Wushu maken we gebruik van verschillende, traditionele wapens. Ook wordt de symbolische waarde hiervan uitgelegd (en aangeleerd).
 
Leeuwen en drakendansen lessen:
Luk hop moon Martial Club verzorgd regelmatig op de woensdag en zaterdag op locatie Amsterdam lessen die gericht zijn op het dansen met een leeuw. Een leeuwendans kent geen vaste volgorde echter de dans wordt aangepast aan de gelegenheid en de situatie. Er wordt les gegeven in het leren bespelen van de trommel, bekkens en gong. Daarnaast worden oefeningen gedaan met als doel om uiteindelijk zelfstandig een leeuwendans uit te voeren. Enige lenigheid en acrobatiek is hierbij gewenst.

 

Uw leraar, Sifu Manlung Tang, kan alles vertellen over de verschillende stijlen, het effect ervan op het welzijn (zowel fysiek als psychisch) en welke stijl het beste bij u past